Centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam

Centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam

Met enige regelmaat is DCZ actief in de Centrale Bibliotheel Amsterdam. Oktober 2009 organiseerde DCZ de openingsavond van de leescampage Nederland Leest Oeroeg. Bij die gelegenheid lanceerden Dornseiffer en Peter van Zonneveld een digitale literaire wandeling door Indisch Amsterdam. Eerder modereerde Dornseiffer programma’s voor Indische Letteren in de OBA.

Mei 2011 opende Dornseiffer de tentoonstelling Jip en Janneke vieren feest ter gelegenheid van de 100e verjaardag van Annie M.G. Schmidt. In 2012 volgde de feestelijke doop van de korte film The Page’s Wing van Federico Campanale https://vimeo.com/38306674 

Op 2 februari 2013 verzorgde Dornseiffer een lezing over Hella S.Haasse en Amsterdam bij de onthulling van een borstbeeld van de schrijfster. Oktober 2015 interviewde Dornseiffer oud diplomaat Gerard Kramer over zijn boek Schaakmat in Jakarta. Bij het 10 jarig bestaan van de OBA in 2017 volgde de doop van het plein voor de bibliotheek in het Hella Haasseplein en werd de regel ‘Er verandert niets, er kán niets veranderen, wanneer wij niet zelf veranderen’ in de bovenste trede van de toegangstrap gelegd.