Uitgeverij Rubinstein

Uitgeverij Rubinstein

Wim is weg werd uitgegeven in 1959; het was een van de eerste boekjes in de succesvolle reeks Gouden Boekjes. Sylvia Dornseiffer adviseerde de uitgever bij de heruitgave in 2014. die gevierd werd met een Wim is terug dag in De Balie.

https://vimeo.com/105256101

Rogier Boon (1937-1995) stond aan de basis van de Tong Tong Fair. De zoon van Tjalie Robinson was illustrator, vormgever en mede-organisator van de Pasar Malam Tong Tong (nu Tong Tong Fair), tot zijn overlijden in 1995. Als illustrator maakte hij o.a. prachtige covers en geestige cartoons voor het blad Tong-Tong. Maar meest beroemd is Rogier Boon wel met zijn afstudeerproject aan de Kunstnijverheidschool in Amsterdam (nu Rietveld Academie): het kinderboekje Wim is weg. http://www.tongtongfair.nl

DCZ adviseerde Uitgeverij Rubinstein over de opzet van een avond rond Renate Rubinstein in november 2015, 25 jaar na haar dood in november 1990.

Op 16 november 1979 vierde de Koningin van de Column haar vijfigste verjaardag met de fine fleur van kunstenaars en intellectuelen. Van het feest bestaat een bandopname, gemaakt door haar neefje M. De verjaardag van Renate werd in samenwerking met de SLAA in De Balie eigentijds overgedaan met Lineke Rijxman als Renate en tafelgasten Max van Weezel, Stephan Sanders, Ebru Umar, Margriet van der Linden, Chris van der Heijden en Erica Reijmerink.  Hans Goedkoop leidde het diner bij het publiek in. De bandopname met een geschreven portret verscheen bij uitgeverij Atlas.

https://vimeo.com/145803189